Recepti 20. travnja 2016.

Juha od tripica: Ili ju obožavate, ili...

Tripice
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Tripice su jelo koje se spravlja od očišćenih želudaca različitih životinja, a pripremljene na juhu - prava su delikatesa

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 366

Potrebno vam je

  • 150 g mrkva, crvena
  • 120 g luk ,crveni
  • 60 g celer stabljika
  • 700 g tripe
  • sol
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 300 ml pasirana rajčica (passata)
  • 1 kom goveđi temeljac za jela podravka
  • 150 ml crno vino
  • 1 mala žlica mažuran
  • klinčići u prahu

Priprema

  1. Povrće očistite, operite i krupno narežite. Prokuhane tripice narežite na komade i s povrćem stavite u lonac. Posolite i dodajte toliko vode da pokrije sadržaj u loncu. Kuhajte pokriveno oko 30 minuta.
  2. Tripice i povrće ocijedite. Narežite tripice na trake, a povrće u električnoj sjeckalici.
  3. U drugoj posudi na zagrijanom ulju dodajte pasiranu rajčicu, goveđu kocku, crno vino, tripice, mažuran, klinčić i povrće pa kuhajte još desetak minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.