gastro postao
Tripice su jelo koje se spravlja od očišćenih želudaca različitih životinja, a pripremljene na juhu - prava su delikatesa
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 366
Potrebno vam je
- 150 g mrkva, crvena
- 120 g luk ,crveni
- 60 g celer stabljika
- 700 g tripe
- sol
- 3 žlica ulje maslinovo
- 300 ml pasirana rajčica (passata)
- 1 kom goveđi temeljac za jela podravka
- 150 ml crno vino
- 1 mala žlica mažuran
- klinčići u prahu
Priprema
- Povrće očistite, operite i krupno narežite. Prokuhane tripice narežite na komade i s povrćem stavite u lonac. Posolite i dodajte toliko vode da pokrije sadržaj u loncu. Kuhajte pokriveno oko 30 minuta.
- Tripice i povrće ocijedite. Narežite tripice na trake, a povrće u električnoj sjeckalici.
- U drugoj posudi na zagrijanom ulju dodajte pasiranu rajčicu, goveđu kocku, crno vino, tripice, mažuran, klinčić i povrće pa kuhajte još desetak minuta.
Izvor Skuhatćute