Recepti 13. listopada 2014.

Juneći odresci s umakom od rajčice i luka

Juneći odresci s umakom od rajčice i luka
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite savršene juneće odreske prema receptu Branka Ognjenovića

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 484

Potrebno vam je

  • 1000 g junetina 
  • 150 g luk ,crveni
  • 0.50 l pasirana rajčica (passata)
  • pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • papar
  • 0.20 l vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 0.20 l voda
  • 0.50 mala žlica ružmarin
  • 0.50 mala žlica šećer, kristal

Priprema

  1. Juneće odreske dobro istući kako bi bili tanki, posoliti i popapriti te jednu stranu uvaljati u brašno.
  2. U posudu za pečenje u koju smo stavili ulje slažemo odreske po cijeloj površini s pobrašnjenom stranom prema dolje.
  3. Luk ogulimo i narežemo na ploške te poslažemo na odreske. Dodamo ružmarin te poslažemo ostatak odrezaka s pobrašnjenom stranom prema gore.
  4. Tako pripremljene odreske zalijemo mješavinom vina i vode, poklopimo te stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Pečemo 15- ak minuta te dodamo umak od rajčice u koji smo umiješali malo šećera.
  5. Odreske koje smo zalili poklopimo i vratimo u pećnicu te pečemo dok meso nije mekano, a umak zgusnut.

Pripremite savršene juneće odreske prema receptu Branka Ognjenovića

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.