Recepti 13. listopada 2014.

Kaiserschmarren

Kaiserschmarren
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedan od najpopularnijih austrijskih deserata koji je ime dobio prema caru Franji Josipu koji ga je obožavao

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 475

Potrebno vam je

  • 5 kom jaje kokošje
  • 80 g šećer, kristal
  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 0.13 l mlijeko kravlje, punomasno
  • 60 g maslac, neslani
  • sol
  • 0.50 kom limunova korica
  • 100 g grožđice
  • mast svinjska, nesoljena

Priprema

  1. Žumanjke tučemo sa šećerom dok se ne zapjene pa im pomalo naizmjenice dodamo mlijeko, rastopljeni maslac, sol i limunovu koru, a na kraju čvrsto tučeni bjelanjak i poparene grožđice.
  2. Tijesto ulijemo u tavu otprilike 2 cm visine na obilno vruće masti, ostavimo ga da se neko vrijeme prži a zatim ga pomoću dvije vilice rastrgamo na komadiće, pa ih s obje strane dok ne postanu zlatno žute.
  3. Zatim ih pospemo šećerom i iznesemo na stol s kašom od jabuka ili kompotom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.