Recepti 09. veljače 2017.

Kako iskoristiti ostatke povrća od vikenda

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kraj je tjedna, a vi još uvijek u hladnjaku imate ostatke povrća koje ste kupili za vikend na placu? Ne brinite, mi imamo rješenje kako iskoristiti preostalo povrće u samo jednom jelu.

Ne brinite, mi imamo rješenje kako iskoristiti preostalo povrće u samo jednom jelu. Povrće sparimo s piletinom, sirom i malo tajnih začina i možemo dobiti najbolji složenac na svijetu.

Najbolji složenac sa sirom i piletinom nudi neodoljivu kombinaciju mekane piletine, hrskavo sirastog omotača i aromatične mješavine povrća. Ako imate ostatak kuhanog graha iz konzerve ili riže ili ječma kojeg ste pripremali za neki raniji prilog, možete i to iskoristiti.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Piletinu marinirajte u mješavini soja sosa, protisnutog češnjaka, maslinova ulja i mljevene crvene paprike. Dok se piletina marinira, nasjeckajte luk i vaše povrće i uključite pećnicu na oko 250 stupnjeva.  

Piletinu kratko ispecite na malo ulja u tavi s jedne i druge strane te ju izvadite, a na istoj tavi kratko propirjajte luk te na njega dodajte vaše povrće narezano na kockice i kratko pirjajte. Začinite začinima po želji, poput curry-ija, zaljutite, posolite i popaprite, a zatim ulijte malo pasirane rajčice koja će sve sastojke povezati.

reselite povrće u keramičku posudu za pečenje, na vrh posložite piletinu i pospite ribanim sirom. Pecite dok se sir ne otopi i ne dobije lijepu boju. Poslužite s miješanom salatom.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.