Recepti 05. lipnja 2016.

Kako pripremiti kruh ispod peke?

Kruh ispod peke
foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Braniteljska zadruga "Završće" pripremila je kruh ispod peke

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 94

Potrebno vam je

  • 2 kg crno brašno
  • 10 dag suhi kvasac
  • 5 dag sol
  • 0.30 dl ulje maslinovo
  • voda

Priprema

  1. Ručno miješajte brašno s vodom, kvascem i solju dok se ne počne odvajati od stijenki posude.
  2. Ostavite tijesto u prostoriji u kojoj je temperatura iznad 30°C oko pola sata dok se ne udvostruči.
  3. Izmijesite i ostavite 15-ak minuta da još naraste. Oblikujte tijesto i stavite ga pod peku.
  4.  U “Završću” šamot griju tankom grabovinom, a od istog drveta napravi se žar kojim se zasipa peka.
  5. Kruh će se pod pekom ispeći za sat vremena, a potom se očisti od luga i ostavi da se hladi jedan sat.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.