gastro postao
Obožavatelji kombinacije kikirikija i čokolade, u ovaj će se desert naprosto zaljubiti. Sočni i meki, muffini s kikirki maslacem pripremaju se brzo, a nestaju još brže.
Postupak je već poznat, pomiješajte sve suhe sastojke, a zatim isto učinite i s mokrima. Spojite ih u jednu gustu smjesu, pa je prebacite u kalup za muffine. Muffine ne zaboravite posipati sjeckanim kikirikijem, a zatim sve zajedno ubacite u pećnicu.
Koristiti možete i već posoljeni kikiriki koji će dati lijep kontrast slatkim muffinima, a želite li dodatno začiniti cijelu stvar, kombinaciji dodajte i slani karamel te njime poprskajte muffine nakon pečenja. Muffine možete poslužiti i s domaćim džemom.
Potrebno vam je
- 3 jaja
- 240 g maslaca od kikirikija
- 300 ml mlijeka
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 400 g brašna
- 250 g smeđeg šećera
- 1 paketić praška za pecivo
- 150 g čokolade
- Kikiriki
Priprema
- Izmiksajte maslac od kikirikija i jaja dodajući mlijeko i aromu vanilije.
- Pomiješajte suhe sastojke, uključujući i čokoladu koju ste nasjeckali na komadiće, pa ih dodajte smjesi od jaja.
- Sastojke dobro povežite.
- Napunite košarice za muffine, pospite sjeckanim kikirikijem i pecite oko 20 minuta na 180°c.
U slast!