gastro postao
Slatki zalogaji kojima nećete moći odoljeti
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 296
Knedle
- 1000 g glatko brašno
- 2 kom suhi kvasac
- sol
- 100 g šećer, kristal
- 50 g maslac, slani
- 1 kom jaje kokošje
- 5 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 16 mala žlica džem od jagoda
Umak
- 3 žlica sok od kruške (konzerv.)
- 1 mala žlica gustin
Priprema
- U brašno umiješajte kvasac, sol i šećer. dodajte jaje, rastopljeni maslac i mlako mlijeko pa izmiješajte.
- Doradite tijesto ručno i ostavite u pokrivenoj posudi na toplom. Nakon što tijesto naraste za trećinu, premijesite ga i razdijelite na 16 jednakih kuglica.
- Svaku kuglicu spljoštite na krug promjera oko deset cm i lagano navlažite s jedne strane. Na navlaženu stranu stavite po žličicu džema. Zatvorite knedlu i oblikujte je malo dlanovima u kuglicu te ostavite da stoji 15-20 minuta prije kuhanja.
- Zagrijte džem i dodajte gustin rastopljen u soku. Prelijte preko kuhanih okruglica.
Izvor Skuhatćute