gastro postao
Oblikujte knedlice od pirjanih jabuka i mrvljenih keksa te ih prelijte želeom od vina, šećera i cimeta
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 526
Knedlice
- 100 g keksi petit beure
- 50 g krušne mrvice
- 100 g maslac, slani
- mljeveni cimet
- muškatni oraščić
Žele od vina
- 1 kom jabuka (cijela)
- 4 dl vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
- 100 g šećer, kristal
- 1 kom štapić cimeta
Priprema
- Odaberite fine, reske jabuke koje najprije dobro operite, potom ogulite i krupno naribajte (kao za štrudlu). Ribane jabuke pirjajte na maslacu dok ne ispari višak vode, maknite s vatre i ohladite.
- Usitnite kekse u mrvice i izmiješajte s krušnim mrvicama pa dodajte u ohlađene jabuke s maslacem i šećerom. Prema ukusu dodajte cimet i muškatni oraščić. Oblikujte kuglice.
- Jednu, dvije jabuke raskuhajte u vinu, dodajte malo maslaca, mirodija i šećera te dobivenim umakom od crvenog vina prelijte knedle od jabuka i keksa.
Izvor Skuhatćute