gastro postao
Za pripremu kolača od čokolade bitno je da sastojke pažljivo umiješate i tijekom cijelog postupka lagano miješate kremu, a nikako ne smijete žuriti
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 506
Potrebno vam je
- 120 g čokolada
- 100 g maslac, neslani
- 2 kom jaje kokošje
- 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 30 g šećer, u prahu
- 50 g pšenično brašno, bijelo
Priprema
- Čokoladu i maslac rastopite na pari. Lagano miješajte dok ne bude glatke strukture.
- Cijela jaja, žumanjke i šećer istucite pjenasto isto tako da dobijete glatku smjesu bez grudica.
- Polako dodajte rastopljenu čokoladu s maslacem u pjenasto obrađena jaja.
- Jako polako miješajte smjesu! Krema neće ispasti dobro ako budete prebrzo miješali.
- U tako obrađenu kremu prosijte brašno i nastavite lagano miješati.
- Stavite smjesu u malene namašćene kalupe. Pecite na 170 stupnjeva pet do šest minuta. Izvadite kolač iz limova i servirajte na tanjuru. Dekorirajte po želji.
Izvor Tomislav Gretić