Recepti 13. listopada 2014.

Kolač s jabukama i cimetom

Kolač s jabukama i cimetom
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzi jesensko - zimski kolač iz radionice naše blogerice Sanje Štrbac

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 416

Potrebno vam je

  • 4 kom jabuka (mesnati dio)
  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 200 g šećer, kristal
  • 4 kom jaje kokošje
  • 1.50 dl ulje suncokretovo
  • 1.50 dl voda
  • 1 kom prašak za pecivo
  • 1 kom vanilin šećer
  • mljeveni cimet

Priprema

  1. Pećnicu upalite na 180C.
  2. U jednu posudu zajedno stavite brašno, šećer, prašak za pecivo, ulje, vodu i cimet. To sve zajedno izmješajte pjenjačom. Jaja posebno izmutite i izmućena dodajte u posudu. U smjesu naribajte i jednu jabuku.
  3. Preostale jabuke oguliti i naribati na rendu za krastavce, da vam budu ploškice, ako imate vješte ruke možete ploškice narezati i nožem :)
  4. Kalup u kojem ćete peći kolač namastite ili obložite pek papirom (moja preporuka je da čak koristite normalnu tepsiju, jer se kolač duplo još digne, a stvarno je jako sočan i mekan pa kada je ovako viši osjetljiv je).
  5. Smjesu izlijte u kalup, narezane jabuke možete dio posložiti u smjesu, a dio poslagati po vrhu. Ukoliko imate kisele jabuke - njih možete uvaljati u smjesu vanilin šećera i cimeta i tek onda ih poslagati po kolaču. Ja sam imala slatke jabuke pa ih nisam dodatno šećerila.
  6. Kolač pecite oko 30 minuta ako ćete ga ljevati u tepsiju, ako ćete koristiti kalup kao ja, peći će vam se oko 60 minuta jer je deblji biskvit. Najbolje da provjerite oko 30 minute čačkalicom ili nožem ,ako izlazi suho gotovo je :)
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.