Recepti 03. listopada 2014.

Koljenica u tamnom umaku

gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusno meso u kombinaciji s anisom, cimetom, ljutikom, đumbirom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 18

Potrebno vam je

  • 1000 g svinjska koljenica 
  • 5 kom zvjezdasti anis
  • 3 g mljeveni cimet
  • 5 g ljutika
  • 10 g đumbir, korijen
  • voda
  • 3 g sol
  • 15 ml soja umak
  • 15 ml crno vino
  • 20 g šećer, kristal
  • 3 dl pileći temeljac

Priprema

  1. Stavite koljenicu u veliki lonac, ulijte hladnu vodu, zakuhajte i isperite pod mlazom hladne vode.
  2. Stavite koljenicu u veliki wok u koji ste ulili zdjelu hladne vode te stavili anis, cimet, ljutiku i đumbir. Zakuhajte i dodajte vino, sol i tamni sojin umak. Kuhajte sedam, osam minuta pa na laganoj vatri kuhajte još 15 minuta.
  3. Umiješajte pileći temeljac i šećer. Pirjajte još 20 minuta na srednjoj vatri ili dok voda potpuno ne ispari.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.