gastro postao
Ukusno meso u kombinaciji s anisom, cimetom, ljutikom, đumbirom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 18
Potrebno vam je
- 1000 g svinjska koljenica
- 5 kom zvjezdasti anis
- 3 g mljeveni cimet
- 5 g ljutika
- 10 g đumbir, korijen
- voda
- 3 g sol
- 15 ml soja umak
- 15 ml crno vino
- 20 g šećer, kristal
- 3 dl pileći temeljac
Priprema
- Stavite koljenicu u veliki lonac, ulijte hladnu vodu, zakuhajte i isperite pod mlazom hladne vode.
- Stavite koljenicu u veliki wok u koji ste ulili zdjelu hladne vode te stavili anis, cimet, ljutiku i đumbir. Zakuhajte i dodajte vino, sol i tamni sojin umak. Kuhajte sedam, osam minuta pa na laganoj vatri kuhajte još 15 minuta.
- Umiješajte pileći temeljac i šećer. Pirjajte još 20 minuta na srednjoj vatri ili dok voda potpuno ne ispari.
Izvor Skuhatćute