Recepti 13. listopada 2014.

Košarice s jajem i gljivama

gastro postao gastro.24sata.hr
Ove kreativne košarice sve znatiželjne privući će svojim izgledom, a okusom oduševiti i najzahtjevnije gurmane.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 9

Tijesto

  • 250 g oštro brašno
  • 1.50 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.50 dl mineralna voda

Nadjev

  • 200 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 2 režanj češnjak
  • 1 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić
  • peršin, list
  • 6 kom jaje kokošje
  • maslac, neslani

Priprema

  1. Izmiješajte sastojke za tijesto i ispecite šest manjih palačinki. Kalup za muffine premažite maslacem.
  2. Svaku udubinu kalupa obložite palačinkom. Vrhove odrežite.
  3. Za nadjev operite šampinjone, odvojite klobuke od stapki i sve nasjeckajte. Usitnite peršin i češnjak. Popržite na maslinovu ulju pa dodajte gljive. Pirjajte osam minuta, posolite, popaprite, dodajte muškatni oraščić i žlicu vrhnja.
  4. Napunite smjesom košarice do pola. Na nadjev razbijte sirovo jaje i stvite kalup u zagrijanu pećnicu na 220°c. Pecite dok se jaje na vrhu zapeče.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.