gastro postao
Ove kreativne košarice sve znatiželjne privući će svojim izgledom, a okusom oduševiti i najzahtjevnije gurmane.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 9
Tijesto
- 250 g oštro brašno
- 1.50 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 1 kom jaje kokošje
- 0.50 dl mineralna voda
Nadjev
- 200 g šampinjoni (uzgojeni)
- 2 režanj češnjak
- 1 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
- sol
- papar
- muškatni oraščić
- peršin, list
- 6 kom jaje kokošje
- maslac, neslani
Priprema
- Izmiješajte sastojke za tijesto i ispecite šest manjih palačinki. Kalup za muffine premažite maslacem.
- Svaku udubinu kalupa obložite palačinkom. Vrhove odrežite.
- Za nadjev operite šampinjone, odvojite klobuke od stapki i sve nasjeckajte. Usitnite peršin i češnjak. Popržite na maslinovu ulju pa dodajte gljive. Pirjajte osam minuta, posolite, popaprite, dodajte muškatni oraščić i žlicu vrhnja.
- Napunite smjesom košarice do pola. Na nadjev razbijte sirovo jaje i stvite kalup u zagrijanu pećnicu na 220°c. Pecite dok se jaje na vrhu zapeče.
Izvor Skuhatćute