Recepti 13. listopada 2014.

Kozice s artičokama i sušene mini rajčice

Kozice s artičokama i sušene mini rajčice
gastro postao gastro.24sata.hr
Namirnica koja s vremenom postala sastavni dio talijanske kuhinje idealna je u kombinaciji sa svestranim kozicama

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 337

Potrebno vam je

  • 1000 g repovi kozica
  • 4 kom artičoka (listovi i srce)
  • maslac, slani
  • 200 g cherry rajčice
  • ulje maslinovo
  • krupna morska sol
  • vino bijelo
  • 1 kom limun

Priprema

  1. Kozice – ako možete, birajte kvarnerske, no prije svega obratite pažnju na to da budu svježe – očistite. Zagrijte tavu i na nju ulijte malo maslinova ulja.
  2. Kratko prepecite kozice te nakon nekoliko minuta podlijte bijelim vinom i pustite da ishlapi.
  3. Artičoke očistite i operite. Za ovo će vam jelo trebati samo najfiniji mekani dio, srčika. Listove možete iskoristiti za kuhanje povrtnog temeljca. Kako očistite artičoke, stavite ih u hladnu vodu s dosta leda u koju ste dodali sok limuna kako ne bi oksidirale.
  4. U tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte ocijeđene artičoke. Promiješajte kako bi ih ulje oblilo sa svih strana. Narezane prosušene rajčice dodajte artičokama u toplu tavu i miješajte dok ne omekšaju. Posolite i poparite na kraju.

Namirnica koja s vremenom postala sastavni dio talijanske kuhinje idealna je u kombinaciji sa svestranim kozicama

Izvor Tomislav Gretić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.