gastro postao
Bogato, šareno, ukusno indijsko jelo koje će se poigrati vašim osjetilima
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 73
Potrebno vam je
- 75 g mahune zelene (mlade)
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 50 g luk ,crveni
- 1 mala žlica đumbir, korijen
- 0.50 mala žlica čili u prahu
- 1 mala žlica sol
- 50 g rajčica, crvena
- 75 g crvena paprika
- 75 g šampinjoni (uzgojeni)
- 3 režanj češnjak
- 1 kom čili papričica
- 0.50 mala žlica šećer, kristal
- 1 žlica nemasni (niskomasni) jogurt
- 2 žlica korijander
Priprema
- Ako koristite svježe kozice, operite ih i ubrusom posušite.
- Ako koristite svježe mahune, operite ih i narežite na komadiće veličine zalogaja.
- Zagrijte ulje u srednje velikoj posudi za umake i pržite luk dok ne postane staklast. Dodajte ribani đumbir, čili, kurkumu, Garam Masalu i sol. Dobro promiješajte i nakratko propržite.
- Dodajte nasjeckanu rajčicu, nasjeckanu crvenu papriku i šampinjone i miješajući pirjajte na srednje jakoj vatri 5-7 minuta.
- Dodajte kozice, češnjak, zelene čili papričice, šećer i jogurt. Promiješajte i kuhajte na srednje jakoj vatri 7-8 minuta.
- Na kraju dodajte narezane listiće korijandra i na laganoj vatri kuhajte još nekoliko minuta.