gastro postao
Krafne se trebaju dizati na toplom mjestu i bez propuha. Najbolje u ugašenoj pečenici u kojoj smo na dnu u malu posudu stavili vruću vodu. Para pogoduje dizanju krafni
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 271
Potrebno vam je
- 550 g glatko brašno
- 3 kom vanilin šećer
- 5 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 100 g maslac, neslani
- 1 kom kvasac, svježi
- 150 ml mlijeko kravlje (1.8% masti )
- 100 g šećer, kristal
- 3 žlica bijeli rum
- 1 kom limunova korica
- 8 dl ulje suncokretovo
Priprema
- U malo toplog mlijeka , razmutimo germu uz malo brašna i šećera te stavimo da se uzdigne.
- Od brašna, toplog maslaca, mlijeka, ruma, limunove korice i šećera zamijesimo glatko tijesto.
- Mijesimo dok se ne odvaja od posude, pustimo da se digne te ga još jedanput premijesimo.
- Ostavimo da se još jedan put digne cca 20 minuta.
- Tijesto razvaljamo (debljine 1 cm) izrežemo sa čašom ili izbadaćem.
- Krafne dižemo oko 40 minuta i pržimo u dubokom ulju.