Recepti 24. srpnja 2017.

Kraljica ljeta: Najbolji recepti s lubenicom

Lubenica
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte neki od naših recepata s ovim zdravim privlačno crvenim voćem.

Lubenice se sastoje od 90% vode, zbog čega su na samom vrhu liste najboljih ljetnih namirnica. Osim što će ugasiti žeđ, izvor su i vitamina C, kalija i magnezija i zadovoljavaju apetit. Još jedna prednost ovog ukusnog voća je mali broj kalorija – samo 49 u jednoj šalici lubenice. 

Lubenica torta | Author: Screenshoot foto: Screenshoot

Pri kupnji obavezno provjerite je li tamno zelene boje jer je to prvi znak da je zrela. Trebala bi biti teška, zbog postotka vode u sastavu, a kora mora biti čvrsta i bez puno posjekotina. Kad odaberete lubenicu koja zadovoljava sve ove kriterije, kucnite po njoj.  Ako čujete dubok ton, gotovo je sigurno da ste dobro odabrali!

Vjerujemo da se počastite lubenicom barem jednom tjedno.  Teško da vam ovo hranjivo voće može dosaditi, ali u slučaju da ipak volite gastro eksperimente – obavezno pogledajte naše recepte.

Počnite sa sladoledom od lubenice i mente, za koji trebate samo strpljenje za vađenje koštica i blender. Drugi recept kojeg ne smijete zaobići je sicilijanski crveni puding koji se servira s pistacijom i čokoladom.

 

Možda vas zanima... Najslađi ljetni sladoled od samo dva sastojka Recepti puding od lubenice Možda vas zanima... Puding od lubenice - talijanski specijalitet koji osvaja Recepti

 

Sljedeća je na redu neobična kombinacija lubenice s đumbirom, mentom i kokosovim mlijekom, a svi ovi sastojci čine najljepšu ljetnu juhu koju možete napraviti. Nezaobilazna je i slatko-slana kombinacija s fetom i kupinama, malinama i borovnicama.

 

Možda vas zanima... Zanosna hladna juha od lubenice Kolumne lubenica i feta Možda vas zanima... Voćno slatko slano ljetno osvježenje None

 

Nakon ove juhe i salate, pravi ljubitelj lubenica sigurno će posegnuti i za koktelom od šampanjca i lubenice ili pak nešto opuštenijim crvenim jello shotsima.

 

koktel od lubenice Možda vas zanima... Rashladite se sa stilom: Koktel od pjenušca i lubenice Recepti Jello shot Možda vas zanima... Jello shot: Novo lice lubenice None

 

Uživajte u osvježavajućim receptima i podijelite s nama svoje ideje!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.