Recepti 09. rujna 2015.

Krem juha od bundeve

Krem juha od bundeve
gastro postao gastro.24sata.hr
Jesen stiže tikvo moja :)

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 1 kom Bundeve ili tikve
  • 1 kom Crveni luk
  • 2 kom Češnjak
  • 1 dl Vrhnje
  • Sol i papar
  • Prženih sjemenki bundeve

Priprema

  1. Na maslinovom ili običnom ulju pržiti luk dok ne postane staklast. Oguliti i nasjeckati bundevu na sitne kockice i staviti u lonac s lukom. Oko 5 minuta pirjati te uliti pola litre juhe temeljca ili otopljene Vegete u mlakoj vodi. Kuhati oko 15 do 20 minuta te skloniti s vatre, umutiti vrhnje i štapnim mikserom smiksati. Vratiti na vatru i kuhati još 5 minuta uz dodatak soli i papra po želji.
  2. Na kraju posuti sa prženim sjemenkama bundeve.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.