Recepti 01. ožujka 2015.

Kroketi s jabukama i cimetom

kroketi
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan recept od kojeg će vam zamirisati cijela kuhinja

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 506

Za tijesto

  • 300 g glatko brašno
  • 2 žlica pšenična krupica
  • 120 ml voda
  • 1 žličica Di-go suhi kvasac za kolače
  • 50 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
  • sol
  • ulje suncokretovo
  • šećer, u prahu

nadjev

  • 2 kom jabuka (cijela)
  • 100 g šećer, kristal
  • 1 žličica mljeveni cimet
  • voda

Priprema

  1. Umiješajte brašno, krupicu, žličicu suhog di-go kvasca za kolače, vodu i sol. Na niskoj temperaturi ili blagom plameniku otopite margarin te ga dodajte u brašno. Polaganim miješanjem umijesite glatko tijesto. di-go | Author: Promo foto: Promo
  2. Tijesto ostavite na toplom mjestu 30 minuta.
  3. Oguljene jabuke narežite na kockice, pospite šećerom i cimetom i stavite kuhati u vrlo malo vode dok jabuke ne omekšaju. Štapnim mikserom ili gnječilicom za pire od jabuka napravite pire.
  4. Nakon dizanja tijesto razvaljajte na 1 cm debljine i izrežite na pravokutnike. Na sredinu svakog stavite žličicu nadjeva, bočno preklopite i zarolajte tako da spoj dođe s donje strane.
  5. U ugrijanom ulju pržite krokete dok ne dobiju zlatnu boju i stavite ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
  6. Kad se ohlade pospite ih šećerom u prahu te servirajte uz čaj ili kavu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.