gastro postao
Jednostavan recept od kojeg će vam zamirisati cijela kuhinja
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 506
Za tijesto
- 300 g glatko brašno
- 2 žlica pšenična krupica
- 120 ml voda
- 1 žličica Di-go suhi kvasac za kolače
- 50 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
- sol
- ulje suncokretovo
- šećer, u prahu
nadjev
- 2 kom jabuka (cijela)
- 100 g šećer, kristal
- 1 žličica mljeveni cimet
- voda
Priprema
- Umiješajte brašno, krupicu, žličicu suhog di-go kvasca za kolače, vodu i sol. Na niskoj temperaturi ili blagom plameniku otopite margarin te ga dodajte u brašno. Polaganim miješanjem umijesite glatko tijesto.
- Tijesto ostavite na toplom mjestu 30 minuta.
- Oguljene jabuke narežite na kockice, pospite šećerom i cimetom i stavite kuhati u vrlo malo vode dok jabuke ne omekšaju. Štapnim mikserom ili gnječilicom za pire od jabuka napravite pire.
- Nakon dizanja tijesto razvaljajte na 1 cm debljine i izrežite na pravokutnike. Na sredinu svakog stavite žličicu nadjeva, bočno preklopite i zarolajte tako da spoj dođe s donje strane.
- U ugrijanom ulju pržite krokete dok ne dobiju zlatnu boju i stavite ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
- Kad se ohlade pospite ih šećerom u prahu te servirajte uz čaj ili kavu.