Recepti 05. veljače 2015.

Kroštule

Kroštule
foto: Goran Jakuš
gastro postao gastro.24sata.hr
Slatke grickalice koje ne možete stati jesti

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 225

Potrebno vam je

  • 200 g glatko brašno
  • 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 žlica šećer, kristal
  • 1 žlica vrhnje kiselo (12% masti)
  • 2 žlica bijeli rum
  • 1 prstohvat sol
  • 1 žličica voda
  • 1 žlica šećer, u prahu
  • 5 dl ulje suncokretovo

Priprema

  1. Umutite žutanjke.
  2. U zdjelu stavite brašno te u njega dodajte žumanjke, šećer, vrhnje, rum, sol i vodu te rukama zamijesite čvrsto tijesto.
  3. Nakon što pola sata odstoji tijesto podijelite u dvije do tri kuglice.
  4. Svaku kuglicu razvaljajte tanko (cca 1-2 mm) kao za rezance te režite trakice debljine cca 1-2 cm.
  5. Zarežite sredinu trake (kao rupicu za gumb) te jedan kraj provucite kroz sredinu.
  6. U vrelo ulje bacite kroštule te ih pržite samo par minuta dok ne dobiju zlatno žutu boju.
  7. Kroštule posite šećerom u prahu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.