Recepti 13. listopada 2014.

Krpice sa šunkom i mladim lukom

Krpice sa šunkom i mladim lukom
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zamijesite domaću tjesteninu i zapecite ju sa šunkom i preljevom od jaja, mlijeka i vrhnja

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 452

Krpice

  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 kom jaje kokošje
  • sol
  • voda

Preljev

  • 3 g jaje kokošje
  • 1.50 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1.50 dl vrhnje za kuhanje

Ostalo

  • 200 g kuhana šunka
  • 3 kom mladi luk
  • svježe mljeveni papar
  • 30 g maslac, slani

Priprema

  1. Od brašna i jaja umijesite domaću tjesteninu, razvaljajte na debljinu oko tri mm i izrežite na krpice veličine 3x3 cm. Skuhajte u slanoj vodi, isperite i ocijedite.
  2. Sitno nasjeckani mladi luk ispirjajte na malo maslaca, dodajte mu nasitno izrezanu šunku i sve još kratko pirjajte.
  3. Šunku pomiješajte s tijestom te sve istresite u vatrostalnu posudu premazanu maslacem i posutu mrvicama.
  4. Prelijte izmiješanim jajima i pecite u pećnici oko 20 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.