gastro postao
Iskoristite darove jeseni i pripremite ukusni i zdravi bundevin kruh
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 107
Potrebno vam je
- 120 g glatko brašno
- 90 g pšenično brašno polub. (72% ekstrah. )
- 120 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1 kom prašak za pecivo
- 0.50 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica muškatni oraščić
- 0.50 mala žlica mljeveni cimet
- 0.25 mala žlica klinčići u prahu
- 250 g pire od bundeve
- 0.50 dl ulje maslinovo
- 1 žlica med, vrcani
- 2 žlica voda
- sjemenke bundeve, oljušt. sušene
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Posudu u kojoj ćete peći kruh premažite maslacem i posipajte brašnom.
- U većoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke (brašno, šećer, prašak za pecivo, sol i začine), a u manjoj pomiješajte pire od bundeve, ulje, med i vodu.
- Suhim sastojcima dodajte pomiješane vlažne sastojke i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Prebacite ju u posudu za pečenje, posipajte bučinim sjemenkama i pecite 45-50 min. Kada je kruh gotov izvadite ga iz posude i ostavite da se ohladi 10-15 min prije posluživanja.