Recepti 13. listopada 2014.

Krumpir s nadjevom od piletine i povrća

gastro postao gastro.24sata.hr
Piletinu može zamijeniti i svaka druga vrsta mesa kojemu možetedodati i sitno sjeckane šampinjone, a ukusan dodatak su i šparoge

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 100 g Pileća prsa
  • 25 g maslac, slani
  • 2 dl pileći temeljac
  • 2 žlica parmezan
  • 2 kom crvena paprika
  • 4 žlica majoneza
  • mažuran
  • sol
  • papar
  • 8 kom krumpir, zreli

Priprema

  1. Krumpire ogulite i prerežite po pola te kuhajte u slanoj vodi 20-ak minuta. Ocijedite ga i izdubite unutrašnjost. Izdubljeni krumpir zgnječite vilicom.
  2. Piletinu narežite na kockice, popržite na vrućemu maslacu, posolite, popaprite i zalijte juhom te kuhajte 15-ak minuta.
  3. Majonezu izmiješajte sa zgnječenim krumpirom, parmezanom i usitnjenim mažuranom.
  4. Udubine krumpira napunite kockicama mesa, nasjeckanim paprikama i malo majoneze. Zapecite krumpir u pećnici na 175°C oko deset minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.