gastro postao
Miris topline koji nudi svježe pečeni kruh vraća u prošlost
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 397
Potrebno vam je
- 200 g kukuruzno brašno ( isklicano )
- 200 g oštro brašno
- 200 g glatko brašno
- 2 mala žlica šećer, kristal
- 4 mala žlica sol
- 7.50 dl voda
- 1 dl ulje maslinovo
- 2 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 1 kom suhi kvasac
Priprema
- Napraviti kvasac (postupak ako je svježi: otopiti i pričekati 10-15 min) ako je suhi samo ga otopiti.
- Prosijati brašno: kukuruzno, bijelo oštro i bijelo glatko, dodati sol, šećer, mlaku vodu, ulje, mlijeko.
- U ugašenoj pećnici zagrijanoj na 60 stupnjeva pustiti tijesto da se diže.
- Nakon 15 min ponovno izmijesiti i staviti kruh u kalupe, peći cca 1 sat na 170 stupnjeva i odmah nakon što se ispeče izvaditi iz kalupa i poškropiti s hladnom vodom.