Recepti 06. travnja 2017.

Kukuruzni kruh koji će vas oduševiti

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte čari kukuruznog kruha s jednim neočekivanim, tajnim sastojkom!

Meki i mirisni kukuruzni kruh podsjeća nas na djetinjstvo. No ova nova verzija s tajnim sastojkom - avokadom, prava je zdrava delicija koju možemo jesti bez grižnje savjesti.

Kruh poslužite s omiljenim domaćim namazom ili komadom gorgonzole i pršuta i dopustite si trenutke uživanja.

Mi inače ne možemo dočekati da ga probamo, no najbolje je da ga malo ostavite na sobnoj temperaturi kako bi se ohladio.

Sastojci:

  • 1 šalica kukuruznog brašna
  • 1/2 šalice glatkog brašna
  • 1 1/2 žličica sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice cayenne papra
  • 2 žličice kima
  • 6 žlica maslaca
  • 2 žlice meda
  • 1 šalica mlaćenice
  • 1 jaje
  • 1 1/2 šalica kukuruza
  • 1 avokado, narezan na kockice
  • sok od pola limete

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Staviti u okrugli kalup (promjera 22 cm) 2 žlice maslaca i kim te staviti kalup u pećnicu da se grije dok pripremate ostatak
  3. Pomiješati suhe sastojke: brašno, kukuruzno brašno, sol, papar, sodu bikarbonu
  4. Preostali maslac pomiješati s medom
  5. Mlaćenicu pomiješati s jajetom te sok od limete pokapati po avokadu i kukuruzu
  6. Nježno uliti smjesu meda i maslaca u mlaćenicu i jaje
  7. Dodati suhe sastojke i avokado s kukuruzom te sve dobro promiješati da se sastojci sjedine
  8. Izvaditi zagrijani kalup te prebaciti smjesu za kruh u njega i peći u zagrijanoj pećnici 30 - 40 minuta - dok čačkalica ne izađe čista
  9. Poslužiti ohlađeno na sobnoj temperaturi.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.