gastro postao
Umjesto s tjesteninom, lazanje napravite s palentom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1267
Potrebno vam je
- 8 šalica pileći temeljac
- 2 šalica kukuruzno brašno ili krupica
- 500 g mljevena junetina
- 2 šalica pelati
- 120 g mozzarella
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom celer, korijen
- 120 ml crno vino
- 2 režanj češnjak
- 2 žlica maslac, slani
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 prstohvat majčina dušica
- 1 prstohvat ružmarin
- 1 kom lovorov list
- 1 šalica parmezan
- 1 prstohvat sol
- 1 prstohvat papar
Priprema
- Zakuhatje temeljac, dodajte palentu i sol, Kuhajte dok se ne zgusne.
- Posudu za pečenje premažite uljem, ulijte palentu i poravnajte. Neka se ohladi pa stavite u hladnjak barem na sat vremana.
- Zagrijte maslac i maslinovo ulje u tavi, dodajte sjeckani luk, mrkvu i celer.
- Pržite 10 minuta, dodajte češnjak i mljevenu junetinu.
- Kuhajte 10 minuta, dodajte vino i rajčice, začine, sol i papar pa smanjite vatru i pirjajte oko 45 minuta da se umak zgusne.
- Zagrijte pećnicu na 180°C i namastite lim za pečenje.
- Palentu narežite na pravokutnike pa pola poredajte na lim. Na svaki stavite žlicu, dvije umaka, polovicu mozzarelle i parmezana.
- Poklopite palentom, na vrh dodajte umaka, ostatak mozzarelle i parmezana.
- Pecite oko 40 minuta, dok se sir ne otopi.
Izvor Skuhatćute