Recepti 13. listopada 2014.

Lazanje od tikvica i šunke

gastro postao gastro.24sata.hr
Iako je glavni sastojak lazanja najčešće tjestenina, zašto ne biste umjesto nje upotrijebili tikvice i šunku

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 116

Potrebno vam je

  • 12 kom kuhana šunka
  • 4 kom tikvice, zelene
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 100 g kozji sir
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Narežite tikvice po dužini na tanke, ali široke trake, isto kao i šunku. Narežite rajčice i kozji sir na kolutove.
  2. Posudu za pečenje namažite maslinovim uljem pa stavite komad šunke na dno. Preko šunke stavite traku tikvice, sir, rajčice pa opet šunku i tako sve dok ne potrošite sastojke. Na vrhu treba biti šunka.
  3. Pecite na 190°C oko 15 minuta i poslužite toplo.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.