gastro postao
Pečenjem u čvrsto zatvorenom papiru za pečenje, odnosno en papillote, meso ribe ostat će sočno
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 195
Potrebno vam je
- 4 filet losos
- ulje maslinovo
- 4 kom rajčica, crvena
- 2 kom limun
- 8 grančica estragon
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Rajčice narežemo na kriške a limun na ploške. Papir za pečenje izrežemo u 8 krugova, dovoljno velikih da jedan odrezak stane na jednu polovicu. Položimo 2 kruga jedan na drugi kako bismo podebljali papir za pečenje. Površinu drugog kruga lagano premažemo maslinovim uljem. Ponovimo s preostalim krugovima.
- Pećnicu zagrijemo na 160 °C. Po krugovima razdijelimo kriške rajčica, postavivši ih na jednu polovicu. Na rajčice položimo losos, limun i grančicu estragona. Posolimo i popaprimo.
- Preklopimo papir kako bismo zatvorili ribu. Rubove također preklopimo i čvrsto zatvorimo.
- Paketiće s ribom premjestimo u lim za pečenje i pečemo 15 minuta. Odmah poslužimo.
Izvor "Kuhinje svijeta - Francuska kuharica", Mozaik knjiga i 24 sata