Recepti 13. listopada 2014.

Losos sa šampanjcem i kavijarom

gastro postao gastro.24sata.hr
Počastite se vrlo sočnom kombinacijom egzotične ribe i bijelog vina

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 805

Ostalo

  • 600 g losos
  • 1 dl šampanjac
  • 0.50 dl vrhnje za kuhanje
  • 4 g kavijar, granulirani
  • 80 g maslac, slani
  • sol

Umak od bijelog vina

  • 100 g luk ,crveni
  • 1 dl vino bijelo
  • 2 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 1 kom limun
  • sol
  • šećer, kristal
  • 60 g maslac, slani

Priprema

  1. Lososa narežite, posolite i lagano zarumenite na maslacu.
  2. Zatim ga zalijte šampanjcem, pustite da se umak zgusne i polako dodajte vrhnje. Pustite da prokuha nekoliko minuta te na kraju dodajte 2 dcl umaka od bijelog vina. Začinite.
  3. Za umak od bijelog vina, na maslacu pirjajte sitno kosani crveni luk, zalijte bijelim vinom i lagano pirjajte. Dodajte vrhnje za kuhanje, začinite solju, limunovim sokom i šećerom.
  4. Sve zajedno prokuhajte 10 minuta.

Izvor "Uskrsna kuharica", Večernji list

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.