gastro postao
Lemongras je zahvalna biljka za aromatiziranje i dodaje se u azijskoj kuhinji
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 381
Potrebno vam je
- 600 g losos
- 150 g šparoge, divlje
- 1 kom limunska trava, stabljika
- ulje maslinovo
- limunova korica
- svježi timijan
- 1 kom cikla
- pšenično brašno, bijelo
- 2 dl vrhnje za kuhanje
- parmezan
- jaje kokošje
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Svježi filet lososa očistite, posolite i popaprite te kratko prepecite na tavi sa svake strane na malo maslinova ulja. Premjestite ga u pećnicu da se do kraja ispeče.
- Šparoge operite, očistite te kratko kuhajte u slanoj vodi. Ocijedite ih te kratko prepržite na maslinovu ulju u koje ste dodali grubo naribane rezance limunove korice, sol i papar.
- Umak od lemongrassa napravite tako da na sitno narežete limunovu travu, prepržite je na maslinovu ulju da pusti aromu te zalijete vrhnjem za kuhanje. Iskuhavajte dok vrhnje ne preuzme okuse. Začinite solju i paprom.
- Premjestite u blender, izradite u jednoličnu masu.
- Kako biste pripremili kolač od cikle, skuhajte je, ocijedite, narežite na ploškice, te stavite u smjesu jaja, vrhnja, malo parmezana, soli i papra. Sve dobro promiješajte, prelijte u posudu za pečenje te pecite. Kada je pečeno, pritisnite nekim utegom da ne popuca. Režite hladno.
Lemongras je zahvalna biljka za aromatiziranje i dodaje se u azijskoj kuhinji
Izvor Ana Grgić