gastro postao
Nagovorili smo ekipu iz splitskog olive oil bara Uje da s nama podijeli još jedan recept
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 24
Potrebno vam je
- 800 g bijela riba
- 350 g luk ,crveni
- 2 dl ulje maslinovo
- 2 dl crno vino
- 0.50 dl aceto balsamico
- 4 kapi prošek
- 1 žlica med, vrcani
- mješavina suhih začina
Priprema
- Ribu očistite i skuhajte u običnom ribljem temeljcu.
- Na maslinovu ulju pirjajte luk izrezan na polumjesece dok ne postakli. Podlijte vinom, acetom, začinite solju i paprom te dodajte lovor, ružmarin i majčinu dušicu.
- Pustite sve da kuha na laganoj vatri dok luk ne poprimi tamno crvenu boju od vina.
- Pred sam kraj dodajte nekoliko kapi prošeka i žličicu meda (po želji može i nekoliko kapi limunova soka).
- Skuhanu ribu prelijte dobivenom marinadom. Pustite da sve odleži preko noći u hladnjaku i onda je spremno za jelo.