gastro postao
Ovako pripremljena hobotnica ostat će sočna, ukusna i mekana
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 219
Potrebno vam je
- 1500 g hobotnica
- limunov sok
- 3 režanj češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
Priprema
- U prokuhanoj, slanoj vodi blanširajte krakove hobotnice 2-3 min. Dobro ocijedite.
- Nasjeckajte češnjak na tanje listiće, pomiješajte s maslinovim uljem, limunovim sokom i malo soli i papra. Ohlađene krakove stavite u marinadu i pustite da se mariniraju 2-3 sata.
- Krakove ispecite na roštilju, prebacite u vatrostalnu posudu, obilno zalijte maslinovim uljem, umiješajte listiće češnjaka, posolite, popaprite i posipajte limunovim sokom po želji. Ostavite najmanje 15 min da se sastojci prožmu pa poslužite s domaćim kruhom.