Recepti 13. listopada 2014.

Marinirana hobotnica s roštilja

Marinirana hobotnica s roštilja
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovako pripremljena hobotnica ostat će sočna, ukusna i mekana

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 219

Potrebno vam je

  • 1500 g hobotnica
  • limunov sok
  • 3 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. U prokuhanoj, slanoj vodi blanširajte krakove hobotnice 2-3 min. Dobro ocijedite.
  2. Nasjeckajte češnjak na tanje listiće, pomiješajte s maslinovim uljem, limunovim sokom i malo soli i papra. Ohlađene krakove stavite u marinadu i pustite da se mariniraju 2-3 sata.
  3. Krakove ispecite na roštilju, prebacite u vatrostalnu posudu, obilno zalijte maslinovim uljem, umiješajte listiće češnjaka, posolite, popaprite i posipajte limunovim sokom po želji. Ostavite najmanje 15 min da se sastojci prožmu pa poslužite s domaćim kruhom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.