Recepti 03. listopada 2014.

Marinirane jelenje rolice s povrćem

gastro postao gastro.24sata.hr
Meso jelena nije za svačiji ukus, ali ako ga volite isprobajte ovaj recept za rolice

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 465

Potrebno vam je

  • 500 g jelen (file)
  • 100 g slanina suha, masna
  • 4 kom mrkva, crvena
  • 2 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 40 g pšenično brašno, bijelo
  • 4 žlica ulje maslinovo
  • vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 list lovorov list
  • češnjak
  • vinski ocat
  • 1 kom celer, korijen
  • ružmarin
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pripremite marinadu od crnog vina, luka, lovorova lista, češnjaka, vinskog octa, korijena celera, ružmarina, 2 žlice maslinovog ulja, soli i papra. Očišćeni file ostavite u marinadi 12 sati.
  2. File jelena stanjite, oblikujte manje odreske i začinite.
  3. Na svaki komad složite slaninu, narezanu papriku i mrkvu.
  4. Zarolajte odreske. Pričvrstite čačkalicama i uvaljajte u brašno. Popržite u tavi i dovršite u pećnici na 200°C dok ne omekšaju.

Meso jelena nije za svačiji ukus, ali ako ga volite isprobajte ovaj recept za rolice

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.