gastro postao
11. svibnja uz dnevno izdanje 24sata dobivate kuharicu 'Narodni roštilj' na poklon
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 897
Meso
- 800 g govedina, odrezak
- sol
- papar
Marinada
- 100 ml ulje maslinovo
- 100 ml crno vino
- 3 režanj češnjak
- limunova korica
- 1 grančica ružmarin
Prilog
- cherry rajčice
- paprika, zelena
- rukola
Priprema
- Odreske posolite i popaprite.
- Pripremite marinadu. Pomiješajte maslinovo ulje, crno vino, zgnječeni češnjak, limunovu koru i ružmarin.
- Prelijte meso marinadom, a dio ostavite sa strane. Neka se meso marinira nekoliko sati.
- Stavite meso na roštilj te, kad sok počne izlaziti na površinu i postane proziran, okrenite meso pa pecite do kraja premazujući ga cijelo vrijeme ostatkom marinade.
- Poslužite odreske uz salatu od pečenih paprika, cherry rajčica i rikule prelivenih s malo maslinova ulja i limunova soka.
Izvor Kuharica 'Narodni roštilj' u izdanju 24sata