gastro postao
Uskrsnu trpezu obogatite slasnim kolačićima od mrkve, banane, kokosa, kremastim sirom i malim čokoladnim jajima
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 24
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 252
Tijesto
- 2 šalica pšenično brašno, bijelo
- 2 mala žlica soda bikarbona
- 0.25 mala žlica sol
- 1 mala žlica mljeveni cimet
- 0.50 šalica ulje maslinovo
- 1 šalica šećer, kristal
- 3 kom jaje kokošje
- 3 kom banane
- 3 šalica mrkva, crvena
- 2 mala žlica ekstrakt vanilije
- 0.75 šalica mlaćenica
Glazura
- 1.50 šalica sirni namaz (20% m u st)
- 1 šalica šećer, u prahu
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
- 1 mala žlica ekstrakt kokosa
- prženi kokos u pahuljicama
Ostalo
- mini čokoladna jaja
Priprema
- Tijesto - Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva, cupcakes modlice nauljite i umetnite papirnate košarice.
- U maloj zdjelu promiješati brašno, sodu bikarbonu, sol i cimet. U velikoj zdjeli umutite šećer i jaja. Dodajte maslinovo ulje, a zatim i ostale sastojke - banane, mrkve i ekstrakt vanilije. Nakon miješanja dodajte u suhe sastojke (brašno, soda bikarbona, sol, cimet). Pomiješajte s velikom žlicom, nakon toga dodati maslac.
- Pecite 18-20 minuta, pripremite modle za cupcakese.
- Ohladite i nakon toga stavite glazuru na cupcakese.
- Glazura - Izradite sir sa šećerom u prahu u mikseru niske brzine. Dodajte vaniliju i kokos ekstrakt. Tucite u mikseru dok ne postane kremozno.
- Ako vam je glazura pregusta dodajte jednu mlijeka, a ako je premekana dodajte postupno šećera u prahu.
- Glazuru stavite na ohlađene cupcakese, na rubove stavite prženi kokos a na vrh dekorirajte s mini čokoladnim jajima.