gastro postao
Osvježavajućom salatom od rajčica, maslina, krumpira probudite miris mora na vašem stolu
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 11
Salata
- 2 kom tuna, konz. u ulju
- 4 kom krumpir, zreli
- 10 kom rajčice, cherry
- 4 list salata, zelena
- peršin, list
- 1 kom luk ,crveni
- kapari
- 6 kom masline, crne
- 4 kom kuhano jaje
Dressing
- 1 žlica senf
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 žlica vinski ocat
- 1 kom limunov sok
Priprema
- Krumpir u kori kuhajte u slanoj vodi. Kada se krumpir malo ohladi, ogulite koru i narežete na ploške.
- Jaja kuhajte tvrdo, kada se ohlade prepolovite ih. Ljubičasti luk ogulite, prepolovite i narežete na trakice. Cherry rajčicu operite i prepolovite. Lisnatu salatu operite i ocijedite, natrgajte na manje listove.
- Peršin operite i nasjeckajte.
- Kapare ocijedite, masline također i narežite ih na kolutiće.
- Za izradu dressinga iscjedite limunov sok, dodajte žlicu dijon senfa, ocat, maslinovo ulje i posolite.
- Pomiješajte sve sastojke osim jaja, dodate tunu i prelijete dressingom. Salatu popaprite, posolite i dobro promiješajte.
- Na salatu dodajte kuhano jaje i po želji prelijte s još malo maslinova ulja.