Recepti 29. srpnja 2016.

Mediteranska salata sa slanutkom

Slanutak
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovu salatu najbolje je pripremiti dan ranije jer će se tako svi okusi savršeno povezati

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 900

Potrebno vam je

  • 560 g slanutak, kuhani ekozona
  • 1 šalica rajčice, cherry
  • 1 šalica krastavci (svježi, sirovi)
  • 0.50 šalica crvena paprika
  • 0.50 šalica feta sir
  • 2.50 žlica peršin, list
  • 1 žlica limunov sok
  • 1 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema

  1. U velikoj zdjeli izmiješajte slanutak, prepolovljene minirajčice, nasjeckane krastavce i crvenu papriku te mrvljeni sir fetu i sitno nasjeckani peršin. Prema potrebi prilagodite količinu sastojaka.
  2. U manjoj zdjeli izmiješajte maslinovo ulje i limunov sok, a zatim mješavinu dodajte salati i dobro izmiješajte. Začinite salatu solju i paprom te ukrasite listovima peršina.

Ovu salatu najbolje je pripremiti dan ranije jer će se tako svi okusi savršeno povezati

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.