Recepti 20. listopada 2015.

Mekani muffini s cimetom

Mekani muffini s cimetom
gastro postao gastro.24sata.hr
Muffini koji mirišu na hladne zimske večeri

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 9

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 5 žlica šećera
  • 1 kom jaje
  • 7 žlica glatkog brašna
  • 7 žlica kravljeg mlijeka
  • 2.50 žlica suncokretovog ulja
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 0.50 žlica praška za pecivo
  • 0.50 žlica vanilin šećera
  • 1 žličica arome vanilije
  • cimet u prahu
  • cijeli bademi i lješnjaci
  • suhe grožđice ili brusnice

Priprema

  1. U jednu posudu dobro izmiješajte sve suhe sastojke; šećer, brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer.
  2. U drugu posudu dodajte ostale sastojke; jaje, mlijeko, ulje, kiselo vrhnje i aromu vanilije. Sve jako dobro izmiksajte postupno povečavajući brzinu. Kada ste dobili pjenastu smjesu, izlijte je preko prve smjese i nastavite vrlo lagano i pažljivo miješati. Neka u smjesi ostanu mali mjehurići tako da kolačići budu na kraju mekani i prozračni.
  3. Smjesu ulijevajte u kalupe obloženim papirom za muffine. U svaki kalup napunjen smjesom pospite malo cimeta u prahu i na sredinu umetnite malo orašastih plodova i grožđica/brusnica. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C oko 30 min.
  4. Kasnije možete provjeriti jesu li pravilno pečeni tako što ćete prstom lagano stisnuti donju, mekšu stranu kolačića i ako se vrati u prvobitan oblik, pravilno je pečen.

Muffini koji mirišu na hladne zimske večeri

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.