Recepti 13. listopada 2014.

Meksička fritata sa špinatom

gastro postao gastro.24sata.hr
Napravite slasnu fritatu s puno povrća i zamotajte ju u tortilju

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 17

Potrebno vam je

  • 1 kom tortilja, kukuruzna
  • 2 mala žlica maslac, slani
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom poriluk (cijeli)
  • 0.50 kom slatka paprika
  • 0.50 kom ljutika
  • 2 šalica mladi špinat
  • 4 kom jaje kokošje
  • 0.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 žlica parmezan
  • sol

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Jednu stranu tortilje premažite maslacem i stavite je u pleh za pečenje koji je nešto manjeg promjera od tortilje tako da se sa tortiljom oblože i stanice posude za pečenje. Namašćenu stranu tortilje okrenite prema gore i pecite je 8 min.
  3. U tavi zagrijte ulje, dodajte poriluk, papriku i luk i pirjajte dok ne omekša. Zatim dodajte očišćeni i oprani špinat i pirjajte toliko da „uvene“.
  4. U zdjeli pomiješajte jaja, mlijeko, sol, papar i parmezan i. Zatim dodajte i pirjano povrće u smjesu i izmiješajte sve zajedno.
  5. zlijte smjesu u tortilju i pecite 40 min na 189 stupnjeva ili dok fritata ne dobije zlatno smeđu boju a smjesa ne očvrsne.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.