Recepti 13. listopada 2014.

Meksička salsa

Meksička salsa
gastro postao gastro.24sata.hr
Popularni umak kojemu ćete teško odoljeti

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1

Potrebno vam je

  • 1 kom pelati
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 0.50 kom ljubičasti luk
  • 1 režanj češnjak
  • 0.50 vezica korijander
  • 1 kom limeta
  • 1 kom čili papričica
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Luk nasjeckajte na manje kockice, češnjak i chilli papričicu (uklonite sjemenke i žilice) nasjeckajte na sitno.
  2. U posudi pomiješajte luk i češnjak pa ga začinite sa 2 žlice soka od limete, soli i paprom i ostavite kratko da se marinira. Dodajte chilli papričicu po ukusu.
  3. Lišće korijandera nasjeckajte na grublje, a rajčicu nasijecite na kockice.
  4. Pomiješajte sve sastojke i po potrebi dodatno začinite. Prekrijte folijom i ostavite pola sata u hladnjaku da se sastojci prožmu. Poslužite uz tortilla čips.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.