gastro postao
Otkrijte kako jednostavno pripremiti ukusnu i sočnu mesnu štrucu
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 543
Potrebno vam je
- 700 g govedina, krta, mljevena
- 1 kom jaje kokošje
- 1 kom luk ,crveni
- 1 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 150 g kruh pšenični, bijeli
- 2 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 2 žlica senf
- 1 žličica ulje suncokretovo
- 3 žlica rajčica ( ketchup)
- sol
- papar
Priprema
- Pećnicu upalite na 175°C.
- U velikoj zdjeli pomiješajte govedinu, jaje, luk, mlijeko i osušeni, smrvljeni kruh. Sve izmiješajte tako da dobijete jednoličnu smjesu. Začinite sa soli i paprom.
- Od dobivene smjese oblikujte štrucu i stavite je u lagano nauljeni pladanj za pečenje.
- U posebnoj zdjeli pomiješajte šećer, senf i kečap, dobro izmiješajte pa prelijte preko štruce.
- Pecite u zagrijanoj pećnici oko 60 min.