Recepti 13. listopada 2014.

Mini pite od jabuke i đumbira

Mini pite od jabuke i đumbira
gastro postao gastro.24sata.hr
Oduševite vaše goste ovom nesvakidašnjom kombinacijom jabuka i đumbira

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 18

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 283

Kora

  • 2.25 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 50 g maslac, neslani
  • 4 žlica mlijeko kravlje, punomasno

Punjenje

  • 0.50 šalica tamni rum
  • 1 šalica grožđice
  • 6 kom jabuka (cijela)
  • 50 ml limunov sok
  • 2 žlica kukuruzni škrob
  • 1.50 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 0.50 mala žlica đumbir,svježi
  • 0.50 mala žlica muškatni oraščić
  • 1 mala žlica sol
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 2 žlica šećer, kristal

Priprema

  1. Umiješajte sve potrebno za koru od pita u mikseru ili rukama. Dodati 2 prsta hladnog maslaca u brašno i grubo miješati. Dodati hladnog mlijeka i umijesiti u loptu. Pokrijte i stavite u hladnjak na sat vremena. U maloj posudi, lagano dolijeti rum i lagano kuhati. Dodajte grožđice poklopite i pustite da odstoji 30 minuta. Zagrijte pećnicu na 200 celzijevih stupnjeva
  2. Razvaljati tijesto i izrežite uz pomoć okruglih kalupa u krugove promjera oko 7 centimetara. Maslacom namažite kalup za muffine. Od ostataka tijesta izrežite oko 6 trakica kojima ćete pokriti muffine. Očistite i izdubite Granny Smith jabuke koje potom izrežite na male kocke.
  3. U zdjelu stavite limunov sok, kukuruzni škrob, šećer, cimet, sol, svježe ribani đumbir i svježe ribani muškatni oraščić. Provjerite jeste li uklonili sve grudice i u smjesu dodajte kockice jabuka, koricu limuna i grožđice.
  4. Popunite svaki muffin kalup s oko četvrtinom čaše gore dobivene smjese. Pokrijte trakicama od ostatka tijesta. Premažite sve s žumanjkom jaja i pospite sa šećerom. Pecite 30 minuta dok pite ne dobiju zlatno smeđu boju. Pričekajte oko 20 minuta prije nego poslužite.

Izvor Đurđica Protić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.