Recepti 15. kolovoza 2023.

Mirisna delicija: Kocke od limuna i ricotte

Kocke od limuna i ricotte
Kocke od limuna i ricotte foto: Canto Photography/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj sjajan kolač - kocke od limuna i ricotte - idealno pristaje uz čašu osvježavajuće limunade.

Ovo nisu obične limun kocke. Ovo su kocke koje ćeš obožavati! Savršen spoj ricotte i limuna, učinit će ovaj, naizgled običan kolač, vrhunskim, sočnim, mirisnim...I topi se u ustima! 

 

Rolada s limunom i mascarponeom Možda vas zanima... Sočna rolada s limunom i mascarponeom Recepti

 

Kocke od limuna i ricotte

Sastojci - za tijesto:

  • ​1 i 3/4 šalice glatkog brašna (1 šalica = 250 ml)
  • 2/3 šalice mljevenog šećera
  • 1/4 šalice kukuruznog škroba
  • 1 žlica limunove korice
  • 3/4 žličice soli
  • 275 g maslaca sobne temperature, narezanog na kockice 

Sastojci - za kremu:

  • 1 šalica ricotta sira
  • 4 jaja, razmućena
  • 1 i 1/3 šalice šećera
  • 3 žlice glatkog brašna
  • 2 žlice limunove korice
  • 2/3 šalice limunovog soka (otprilike 3-4 ocijeđena limuna)
  • 1/4 žličice soli

 

Sorbet od limuna i mente Možda vas zanima... Napravi domaći sorbet od limuna i mente Recepti

 

 | Author: Canto Photography/Pexels Kocke od limuna i ricotte foto: Canto Photography/Pexels

Postupak:

  1. Za koru: Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva.
  2. Izmiksati brašno, mljeveni šećer, kukuruzni škrob, limunovu koricu i sol. Dodati postupno maslac te sve izmiksati da se sjedini. Smjesa će biti grubo razmrvljena.
  3. U posudu za pečenje staviti papir za pečenje i ravnomjerno rasporediti napravljenu smjesu (dio smjese treba biti i na rubovima). Staviti u hladnjak na 30 minuta. Potom peći 20 minuta - dok ne postane zlatno smeđe.
  4. Za kremu: Izmiješati pjenjačom ricottu, jaja, šećer i brašno te dodati limunovu koricu, sok od limuna i sol i miješati dok smjesa ne postane jednolična.. 
  5. Pojačati temperaturu pećnice na 160 stupnjeva.
  6. Preliti kremu preko pečene kore i peći oko 30 minuta.
  7. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi - otprilike dva sata.
  8. Prebaciti s papirom za pečenje na radnu površinu i narezati na prutiće ili kocke.
  9. Pospi šećerom i posluži uz limunadu! 

 

Limunada Možda vas zanima... Aromatične limunade: Poboljšani klasik Špajza Kolač s borovnicama Možda vas zanima... Brzinski kolač s borovnicama i limunom za slađi kraj dana Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.