Recepti 05. veljače 2017.

Mirisna focaccia s parmezanom i češnjakom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Svi mi volimo dobre i slasne focaccie!

Predivna focaccia koju možete napraviti već danas, vrlo je jednostavna za napraviti.

Uložit ćete samo malo truda, a rezultat će biti fantastičan!

Možete ju poslužiti kao predjelo, ili čak za doručak s nekim finim namazom od vrhnja, ili ju možete jesti uz neko dobro varivo.

Naš prijedlog je da ju jedete još toplu i samu jer je neopisivo mirisna i ukusna!

Sastojci:

  • 1 žličica + 2 žlice maslinovog ulja
  • 3/4 šalice tople vode
  • 1/2 žličice šećera
  • 1 1/2 žličica suhog kvasca
  • 1/2 žličice soli
  • 1 3/4 šalice glatkog brašna
  • 3 žlice maslaca
  • 1 žlica naribanog parmezana
  • 1/4 žličice češnjaka u prahu
  • 1/4 žličice suhog ružmarina i timijana

Priprema:

  1.  Zagrijati pećnicu na 100 stupnjeva, kada je zagrijana, ugasiti ju jer će se u njoj dizati tijesto
  2.  U posudi pomiješati toplu vodu i šećer i miješati dok se šećer ne rastopi pa dodati kvasac; ostaviti 5 minuta na toplom da kvasac počne djelovati
  3. U kvasac dodati i šalicu brašna pa miješati dok se ne sjedini; dodati 2 žlice maslinovog ulja i miješati; postupno dodavati preostalo brašno i miksati električnim mikserom s nastavkom za tijesto dok se tijesto ne počne odljepljivati od ruba posude
  4. Prebaciti tijesto na pobrašnjenu podlogu i oblikovati ga u kuglu
  5. Namazati uljem željeznu tavu za pečenje (koja može u pećnicu) i staviti u nju tijesto te staviti u zagrijanu, isključenu pećnicu da se diže
  6. Kada se tijesto diglo, izvaditi ga iz pećnice i zagrijati ju na 200 stupnjeva, a u tijestu prstima utisnuti rupice
  7. Pomiješati rastopljeni maslac (3 žlice) s parmezanom, začinima i češnjakom i s polovicom premazati pripremljeno tijesto
  8. Staviti tijesto u zagrijanu pećnicu i peći ga 20 minuta - dok ne dobije lijepu zlatnu boju
  9. Kada je pečeno, odmah ga premazati preostalom polovicom maslaca i parmezana

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.