Recepti 27. studenoga 2014.

Mirisna lopatica

Mirisna lopatica
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 1 kg Svinjska lopatica
  • 0.40 kg Mrkve
  • 0.40 kg crvenog krumpira
  • 5 režanj češnjaka
  • 2 prema želji glavice ljubičastog luka
  • 2 žlica senfa
  • soli
  • papra
  • ribanog svježeg đumbira

Priprema

  1. Meso marinirati 24 sata prije pečenja. Nožem izbosti rupice, napuniti ih komadićima češnjaka. Utrljati sol, papar (crni, crveni, bijeli), senf i ribani đumbir. Politi uljem, prekriti folijom i ostaviti preko noći.
  2. Pleh pouljiti i posuti majčinom dušicom (po želji). U sredinu staviti meso. Okolo mesa popuniti s korjenastim povrćem, ljubičastim lukom i češnjakom. Posoliti i popariti po želji (bijeli, crni i crveni papar). Uliti malo vode.
  3. Pokriti folijom i peći na 200°C oko 1.5 sat. Zadnjih 15-20 minuta maknuti foliju da se zapeče.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.