gastro postao
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 1 kg Svinjska lopatica
- 0.40 kg Mrkve
- 0.40 kg crvenog krumpira
- 5 režanj češnjaka
- 2 prema želji glavice ljubičastog luka
- 2 žlica senfa
- soli
- papra
- ribanog svježeg đumbira
Priprema
- Meso marinirati 24 sata prije pečenja. Nožem izbosti rupice, napuniti ih komadićima češnjaka. Utrljati sol, papar (crni, crveni, bijeli), senf i ribani đumbir. Politi uljem, prekriti folijom i ostaviti preko noći.
- Pleh pouljiti i posuti majčinom dušicom (po želji). U sredinu staviti meso. Okolo mesa popuniti s korjenastim povrćem, ljubičastim lukom i češnjakom. Posoliti i popariti po želji (bijeli, crni i crveni papar). Uliti malo vode.
- Pokriti folijom i peći na 200°C oko 1.5 sat. Zadnjih 15-20 minuta maknuti foliju da se zapeče.