gastro postao
Njoke začinite muškatnim oraščićem
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 841
Njoki
- 700 g krumpir, zreli
- 240 g glatko brašno
- 2 kom jaje kokošje
- 20 g parmezan
- 2 žlica maslac, neslani
- muškatni oraščić
- sol
Umak
- 100 g gorgonzola
- 250 ml vrhnje za kuhanje
- 200 g parmezan
- 1 žlica maslac, neslani
- origano
- list bosiljka
- majčina dušica
- papar
- sol
Priprema
- Skuhajte krumpir pa protisnite i ohladite.
- Umijesite sastojke za njoke pa tijesto podijelite na nekoliko dijelova.
- Svaki uvaljajte u duguljasti valjak te narežite na komade veličine oko dva centimetra.
- Stavite ih u veliki lonac da se kuhaju, a u međuvremenu narežite gorgonzolu.
- Otopite maslac u tavi, dodajte gorgonzolu, parmezan, vrhnje i začine te sve pomiješajte.
- Pomiješajte njoke i umak pa poslužite.
Izvor Skuhatćute