Recepti 28. siječnja 2015.

Mirisni pileći file s limunom

Mirisni-pileći-file-s-limunom
foto: Pixsell.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Limun će osvježiti okus mesa

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 446

Potrebno vam je

  • 600 g Pileća prsa
  • 600 g krumpir, zreli
  • 500 g cikla
  • 1 kom limun
  • 1 dl ulje suncokretovo
  • 2 kom jaje kokošje
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Pileći file začinite solju i paprom, zarežite ga te umetnite plošku limuna.
  2. U tavi na malo maslinova ulja zapecite pileći file najprije na strani limuna da se zapeče. Tako zapečeni limun promijenit će i osvježiti okus mesa.
  3. Očistite ciklu i skuhajte u vodi. Kada je gotovo kuhana, ogulite je i narežite pa popržite na nauljenoj tavi.
  4. Krumpir ogulite i naribajte, začinite solju i paprom pa dodajte jaje.
  5. Rukama dobro izmiješajte smjesu da se izvuče škrob iz krumpira te pecite na tavi uz dodatak malo ulja.
  6. Popečke ne morate ispeći do kraja nego samo zapeći u tavi te složiti u lim za pečenje, dodati pečenu piletinu i pečenu ciklu te dovršiti u pećnici još 20 minuta na 150°C.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.