gastro postao
Limun će osvježiti okus mesa
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 446
Potrebno vam je
- 600 g Pileća prsa
- 600 g krumpir, zreli
- 500 g cikla
- 1 kom limun
- 1 dl ulje suncokretovo
- 2 kom jaje kokošje
- sol
- papar
Priprema
- Pileći file začinite solju i paprom, zarežite ga te umetnite plošku limuna.
- U tavi na malo maslinova ulja zapecite pileći file najprije na strani limuna da se zapeče. Tako zapečeni limun promijenit će i osvježiti okus mesa.
- Očistite ciklu i skuhajte u vodi. Kada je gotovo kuhana, ogulite je i narežite pa popržite na nauljenoj tavi.
- Krumpir ogulite i naribajte, začinite solju i paprom pa dodajte jaje.
- Rukama dobro izmiješajte smjesu da se izvuče škrob iz krumpira te pecite na tavi uz dodatak malo ulja.
- Popečke ne morate ispeći do kraja nego samo zapeći u tavi te složiti u lim za pečenje, dodati pečenu piletinu i pečenu ciklu te dovršiti u pećnici još 20 minuta na 150°C.