Recepti 15. listopada 2014.

Motovun u magli

Motovun-u-magli
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Slatki specijalitet od crnih tartufa dolazi nam iz Istre

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 411

Potrebno vam je

  • 8 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 2 g šećer, kristal
  • 60 g voda
  • 20 g tartuf crni
  • 500 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Priprema

  1. Žumanjke pjenasto umutite, a šećer i vodu lagano kuhajte na vatri. Potom kuhani šećer dodajte u žumanjke te izmiksajte. U smjesu naribajte tartuf.
  2. Ostavite da se ohladi i dodajte pola litre tučenoga slatkog vrhnja. Sve izmiješajte te zamrznite. Sladoled se može poslužiti uz suhi led i toplu vodu kako bi dobio karakterističan "maglovit" izgled.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.