gastro postao
Dodatak naranče jednostavnom, laganom i brzom jelu dat će dodatnu svježinu
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- mozzarella
- rajčice, cherry
- sol
- svježe mljeveni papar
- rukola
- ulje maslinovo
Priprema
- Ocijedite mozzarellu iz vode u kojoj je pakirana kako bi ostala svježa i vlažna. Narežite je na tanke rezance.
- Operite i očistite rikulu. Ako nemate rikule, odaberite neku drugu aromatičnu salatu, radič, matovilac, salatinu... Rajčice narežite na lađice i kratko prosušite u zagrijanoj pećnici na 80 stupnjeva oko pola sata.
- Složite na tanjur rikolu i mozzarellu. Okolo poslažite pečene prosušene rajčice. Posolite i popaprite po ukusu.
- Začinite sokom naranče i ekstra djevičanskim maslinovim uljem.
- Ako imate neku finiju aromatiziranu sol ili cvijet soli, pospite nekoliko listića uokolo, no ne po hrani. S malo ulja i malo kruha upotpunit ćete dojam svježeg jela.
Izvor 'S okusom mora i soli' Marin Rendić