Recepti 13. listopada 2014.

Mozzarella s rajčicama i rikulom

Mozzarella s rajčicama i rikulom
gastro postao gastro.24sata.hr
Dodatak naranče jednostavnom, laganom i brzom jelu dat će dodatnu svježinu

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • mozzarella
  • rajčice, cherry
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • rukola
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Ocijedite mozzarellu iz vode u kojoj je pakirana kako bi ostala svježa i vlažna. Narežite je na tanke rezance.
  2. Operite i očistite rikulu. Ako nemate rikule, odaberite neku drugu aromatičnu salatu, radič, matovilac, salatinu... Rajčice narežite na lađice i kratko prosušite u zagrijanoj pećnici na 80 stupnjeva oko pola sata.
  3. Složite na tanjur rikolu i mozzarellu. Okolo poslažite pečene prosušene rajčice. Posolite i popaprite po ukusu.
  4. Začinite sokom naranče i ekstra djevičanskim maslinovim uljem.
  5. Ako imate neku finiju aromatiziranu sol ili cvijet soli, pospite nekoliko listića uokolo, no ne po hrani. S malo ulja i malo kruha upotpunit ćete dojam svježeg jela.

Izvor 'S okusom mora i soli' Marin Rendić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.