gastro postao
Slatka poslastica prikladna i za dijabetičare
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 566
Potrebno vam je
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 75 g zobene pahuljice
- 1 žlica prašak za pecivo
- 1 mala žlica muškatni oraščić
- 2 kom banane
- 1 kom jaje kokošje
- 75 g maslac, neslani
- 30 g šećer, nerafinirani
- 175 g sirutka svježa
- 3 žlica med, vrcani
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Lagano nauljite i pobrašnite pladanj za 12 muffina.
- U velikoj zdjeli dobro izmiješajte brašno, zob, prašak za pecivo i naribani muškatni oraščić.
- Odvojeno izmiješajte rastopljeni maslac i preostale namirnice te ih lagano žlicom dodajte u smjesu s brašnom, pa miješajte dok se ne pretvori u jedinstvenu smjesu.
- Na pripremljeni pladanj za muffine žlicom rasporedite dobivenu smjesu. Pecite približno 20 minuta dok se muffini ne dignu i poprime zlatnu boju.
- Hladite ih u limu za pečenje 10-ak minuta prije posluživanja.
Ako želite, možete smjesom napuniti papirnate ovitke te ih onda staviti u nenauljeni lim za pečenje.
Izvor "Kuharica za dijabetičare", Profil