Recepti 13. listopada 2014.

Muffini od banana, zobi i meda

Muffini od banana, zobi i meda
gastro postao gastro.24sata.hr
Slatka poslastica prikladna i za dijabetičare

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 566

Potrebno vam je

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 75 g zobene pahuljice
  • 1 žlica prašak za pecivo
  • 1 mala žlica muškatni oraščić
  • 2 kom banane
  • 1 kom jaje kokošje
  • 75 g maslac, neslani
  • 30 g šećer, nerafinirani
  • 175 g sirutka svježa
  • 3 žlica med, vrcani

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Lagano nauljite i pobrašnite pladanj za 12 muffina.
  2. U velikoj zdjeli dobro izmiješajte brašno, zob, prašak za pecivo i naribani muškatni oraščić.
  3. Odvojeno izmiješajte rastopljeni maslac i preostale namirnice te ih lagano žlicom dodajte u smjesu s brašnom, pa miješajte dok se ne pretvori u jedinstvenu smjesu.
  4. Na pripremljeni pladanj za muffine žlicom rasporedite dobivenu smjesu. Pecite približno 20 minuta dok se muffini ne dignu i poprime zlatnu boju.
  5. Hladite ih u limu za pečenje 10-ak minuta prije posluživanja. Ako želite, možete smjesom napuniti papirnate ovitke te ih onda staviti u nenauljeni lim za pečenje.

Izvor "Kuharica za dijabetičare", Profil

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.