gastro postao
Slasni narančasti muffini donijet će sjajne okuse jeseni, a ukrasite li ih detaljima poput ukrasnih očiju ili različitim kremama, postat će genijalna slastica za najstrašniju noć u godini.
Brze i jednostavne jesenske muffine možete pripremiti od ostataka pirea od bundeve ili pak pripremiti veće količine te ih poslužiti kao slatke zalogaje u najstrašnijoj noći u godini, Noći vještica.
Ukrasite ih poput bundeva, jednostavnom šlag kremom nacrtajte oči i usta, pa na ukusan način zabavite one mlade, ali i one nešto starije.
Kombinaciji okusa u ovim muffinima možete dodati i mirisan pumkin spice začin koji će divno zaokružiti omiljene sezonske arome.
Potrebno vam je:
- 200 g očišćene bundeve
- 300 g pšeničnog oštrog brašna
- 1 mala vrećica praška za pecivo
- 1 žličica cimeta u prahu
- 120 g šećera u prahu
- 3 jaja
- 50 ml kravljeg mlijeka
- 50 ml ulja
- 50 g grožđica
- 50 g maslaca
- 50 g kristal šećera
Priprema:
- Bundevu stavite u posudu i dodajte tek toliko vode da je prekrije.
- Kuhajte na laganoj vatri. Nakon kuhanja ocijedite suvišnu tekućinu.
- Još toplu bundevu usitnite u električnoj sjeckalici.
- Brašno promiješajte s praškom za pecivo, cimetom i šećerom.
- Posebno električnom mješalicom istucite jaja, dodajte mlijeko, ulje i bundevu.
- Postupno umiješajte brašno i grožđice.
- Kalupe za muffine premažite maslacem.
- Napunite ih pripremljenom smjesom, pospite kristal šećerom (ili šećer u kocki) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta.
Dobar tek!